LED bouwlampen en werklampen


LED-werklampen, bouw- en terreinverlichting – de perfecte verlichting voor werkplaats, huis en ambacht.

De dagen worden korter, de nachten langer – maar dat is geen reden om te stoppen met werken. Bouwarmaturen bieden een draagbare lichtbron die overal kan worden geplaatst. Werklampen zijn niet alleen ideaal voor gebruik op bouwplaatsen of in werkplaatsen, maar ook voor renovatiewerkzaamheden aan huis, bijvoorbeeld om te schilderen.

Met onderstaande informatie vindt u eenvoudig de juiste LED werklamp voor uw toepassing.

Bent u op zoek naar LED-spots voor vaste montage in entrees, opritten, terrassen, garages of voor andere gebruiksplekken?
LED-spots voor binnen- of buitenopstelling, met of zonder bewegingsmelder vindt u in de categorie Ledverlichtingvoordeel® LED-schijnwerpers .

Met behulp van de volgende informatie vindt u gegarandeerd de juiste LED-bouwwerklamp: terreinverlichting, werkverlichting met statief, oplaadbare bouwverlichting of werkplaatsverlichting met USB-oplader

  • Hoe herken je een goede LED-werklamp?
  • Welke werklamp voor welke klus?
  • Zijn er led-werklampen zonder kabel?
  • LED-werklamp met stopcontact
  • LED bouwspots met statief
  • Hoeveel lumen moet een bouwlamp hebben?
  • Welke lichtkleur voor bouwspots?

Welke LED bouwspot is geschikt voor uw toepassing?

Bouwlampen zijn er in verschillende uitvoeringen. Voor welk gebruik u ook een spot nodig heeft, of het nu een werklamp voor de werkplaats is of een robuuste, betrouwbare LED-bouwspot met oplaadbare batterij om u te helpen bij het werk op de bouwplaats.

Werklamp met oplaadbare batterij, kabel of hybride technologie

In de eerste stap onderscheiden LED-bouwspots zich door hun gebruikswijze. Er zijn LED-bouwspots met kabel, LED-bouwspots met oplaadbare batterij of LED-hybride-spots, die kunnen worden gebruikt met oplaadbare batterij of kabel. Dit zijn de voordelen van de verschillende soorten LED bouwspots.

Kabel  Het voordeel van LED-werklampen bij netvoeding: je bent niet gebonden aan een batterijduur. Een stroomaansluiting is daarom een ​​voorwaarde voor het gebruik van LED-bouwspots met kabel.

Accu Vervelend als het werk bij het vallen van de avond moet worden gestaakt door een gebrek aan stroomaansluitingen of een stroomstoring. Een oplaadbare bouwspot vereenvoudigt uw werk ook zonder stroomaansluiting.

Hybride De hybride technologie zorgt voor flexibiliteit, omdat batterij- of netvoeding optioneel mogelijk is. Bij stroomuitval is het overschakelen van net naar batterij een enorm voordeel.

Hoe herken je een goede LED bouwspot? De belangrijkste aankoopcriteria voor bouwspots en werklampen

Om de juiste Ledverlichtingvoordeel® LED-bouwspot voor uw doeleinden te vinden, moet u op enkele criteria letten. LED-bouwspots voor bouwplaatsen voldoen aan eisen die het harde handwerk gemakkelijker maken.

Stabiliteit Er wordt geen rekening gehouden met bouwplaatsen – een robuuste en stabiele behuizing van de LED-bouwspot is hierbij een voorwaarde.

Helderheid De helderheid wordt over het algemeen uitgedrukt in lumen. Hoeveel lumen een bouwspot moet hebben, hangt af van het beoogde gebruik.

Kabelkwaliteit Om de juiste kabel voor uw toepassing te vinden, raden we dit artikel aan uit de selectie van thema’s . Zo is een RN-kabel flexibel door zijn rubber-neopreen kabelmantel en geschikt voor zowel buiten als op de bouwplaats.

Batterijtype Lithium-ionbatterijen staan ​​bekend als de krachtigste batterijen en overtuigen door hun lange levensduur. Bovendien profiteer je dankzij de nieuwste batterijtechnologie van een lage zelfontlading.

Batterijvermogen De batterij van de LED-bouwspot moet voldoende capaciteit hebben om enkele uren te werken.

Schakelniveaus De volledige lichtopbrengst van de bouwspot is niet altijd absoluut noodzakelijk. Met behulp van schakelniveaus kunt u niet alleen het helderheidsniveau individueel aanpassen, maar tegelijkertijd het vermogen van de bouwplaatsschijnwerper vergroten.

IP-beschermingsgraad  Om een ​​probleemloze werking van de werklamp op de bouwplaats mogelijk te maken, wordt beschermingsklasse IP44 aanbevolen. Deze bescherming staat voor “foreign-body- and splash water-protected”. Voor informatie over andere IP-beschermingstypen raden we dit artikel aan bij de  selectie van thema’s .

Soorten burnnenstuhl® LED-bouwlampen en werkplaatslampen

Naast de differentiatie van de bedrijfsmodus tussen batterij, net of hybride, zijn er ook Ledverlichtingvoordeel® LED-bouwspots die zijn geoptimaliseerd voor speciale toepassingen – of het nu gaat om vorm, design of met speciale functies.

Robuuste bouwplaatsverlichting

LED-bouwplaatsspots en werkspots moeten vooral overtuigen door efficiëntie, stabiliteit en duurzaamheid. Let op eigenschappen als lichtstroom, IP-beschermingsklasse en IK-beschermingsklasse.

360 graden led-werklamp

Voor veel klussen in de ambacht, bijvoorbeeld in de werkplaats of voor schilders, is een optimale verlichting van de werkomgeving absoluut essentieel. Dankzij zijn bijzondere vormgeving heeft een 360 graden LED-spot een 360° stralingshoek en zorgt zo voor homogene verlichting rondom in alle richtingen.

Compacte LED-werklampen en werkplaatslampen

Compacte oplaadbare LED-werklampen zorgen voor meer flexibiliteit tijdens transport. De vaak kleine werklampen vervullen niettemin waardevolle eigenschappen van LED-bouwlampen zoals stabiliteit en helderheid – tegelijkertijd passen ze praktisch in elke lade of zelfs in de gereedschapskist.

Speciale werkplaatslampen met CRI 95

Speciaal voor schilders of lakken in werkplaatsen zijn er BRInenstuhl® CRI werklampen. De hoge CRI-waarde en de instelling van verschillende lichttemperaturen maken de presentatie van individuele en optimale lichtomstandigheden mogelijk. Deze functies zijn essentieel bij het schilderen, polijsten of lakken, bijv. bij het matchen van kleuren, voor de nauwkeurige beoordeling van de kleurkwaliteit of het opsporen van lakdefecten.

bernnenstuhl® Multi Battery 18V-systeem

Het Ledverlichtingvoordeel® Multi Battery 18V-systeem is technologie die compatibiliteit met vijf 18V-batterijsystemen mogelijk maakt: Bosch Professional, Metabo CAS, Makita, Dewalt en Milwaukee. De interface tussen de Multi Battery bouwspot en de accu zijn de vier adapters.

Ledverlichtingvoordeel®-bouwwerklamp voor het Bosch Professional 18V-systeem

Ledverlichtingvoordeel® is een officiële partner van het Bosch Professional 18V System, een van de toonaangevende accusystemen voor vakmensen. De Ledverlichtingvoordeel® bouwspot voor het Bosch Professional 18V-systeem wordt gekenmerkt door zijn compatibiliteit met alle Bosch Professional 18V-accu’s sinds 2008. De bouwspot kan worden gebruikt met 18V Li-Ion GBA- en ProCORE18V-accu’s uit het Bosch Professional-assortiment.

Zijn er LED-spots zonder kabels? Accu-aangedreven bouwspots en accu-aangedreven werklampen

Een LED-spot met kabel heeft duidelijke voordelen: de werklamp schijnt betrouwbaar en gelijkmatig. Maar wat gebeurt er als er bijvoorbeeld nog geen stroomaansluiting op de bouwplaats is? Of als er een stroomstoring is? Moet je dan zonder licht werken?

Bovendien kan een lange kabel op de LED-spot zowel vervelend als een vervelend struikelgevaar zijn. Vooral op bouwplaatsen is flexibele verlichting belangrijk. Een accu-aangedreven bouwlamp is de oplossing.

LED-werklamp met stopcontact

LED-bouwlampen met stopcontact zijn bijzonder nuttig als werkverlichting op de bouwplaats. De extra fitting op de werklamp maakt het mogelijk om meerdere bouwlampen tot het maximaal toegestane vermogen te laten cascaderen of om ander elektrisch gereedschap van stroom te voorzien.

Vind Ledverlichtingvoordeel® LED-werklampen met extra stopcontact met behulp van de filters of door hier de werklampen met stopcontact te selecteren .

LED-werklamp met statief

Mobiele LED-spots zijn geschikt voor de bouwplaats, zowel op batterijen als op netstroom. Afhankelijk van de bouwplaatswerkzaamheden is een zeer goede verlichting bijzonder belangrijk. Juist daarom kunnen veel Ledverlichtingvoordeel® LED-spots met de juiste accessoires op een statief worden gemonteerd. Of kies direct voor een LED bouwspot met statief.

Bij Ledverlichtingvoordeel® vindt u LED-werklampen met statief. Gebruik gewoon het filter of klik hier voor alle Ledverlichtingvoordeel® statiefwerklampen .

Ledverlichtingvoordeel® LED-bouwspot met statief

Een LED-bouwspot met statief heeft voordelen ten opzichte van een mobiele LED-spot met statief. Vooral op bouwplaatsen, woningbouw of renovatie kan de spot op het statief eenvoudig op de gewenste werkhoogte worden afgesteld. De verschillende statieven zijn op verschillende hoogtes te verstellen. Afhankelijk van de maximale standhoogte zijn de voetlengte en voetafstand van het betreffende statief groter, waardoor een extreem stabiele stand wordt gegarandeerd. De drie poten zorgen voor een veilige stand.

Ledverlichtingvoordeel® biedt statieven aan met een enkele LED-bouwspot en dubbele statieven waarop twee LED-spots gemonteerd zijn. De statiefspots kunnen traploos worden gezwenkt en vergrendeld, wat een homogene verlichting van grote oppervlakken mogelijk maakt of een centrale plek twee keer zo fel kan verlichten. Alle bouwspots met statief in één oogopslag.

Statieven zonder LED-bouwspots

Ledverlichtingvoordeel® biedt ook losse statieven zonder LED-bouwspots aan, die compatibel zijn met de verschillende LED-spots of productlijnen. Houd er rekening mee dat niet alle LED-spots op alle statieven kunnen worden gemonteerd.

Hoeveel lumen moet een werklamp hebben?

De helderheid of lichtstroom, dwz de aanduiding hoeveel licht de LED in alle richtingen uitstraalt, wordt doorgaans weergegeven in lumen (lm). Hoe hoger de lichtstroom bij hetzelfde vermogen (watt), hoe helderder de lichtbron.

Hoeveel lumen een bouwspot moet hebben, hangt af van het beoogde gebruik.

Welke lichtkleur voor werklampen?

Lichtkleur is de kleurtemperatuur (Kelvin). De kleurtemperatuur geeft aan waar de lichtkleur van de LED-spot in het spectrum van geelachtig warm tot blauwachtig koel ligt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie lichtkleuren: Warm wit, neutraal wit en daglicht wit.

Voor werklicht wordt een aangename, daglichtwitte lichtkleur aanbevolen, namelijk een kleurtemperatuur vanaf 5000 Kelvin.