LED Drivers


U hebt een LED-driver met constante stroom nodig om de stroom tussen uw voeding en high-power LED te regelen. De LED-driver zet uw voeding om in een constante stroom met een variërende spanning die geschikt is voor LED-verlichting, terwijl de stroom de maximale stroomsterkte van de LED niet overschrijdt. Dit beschermt uw LED en zorgt ervoor dat deze de stroom krijgt die hij nodig heeft. Onze grote keuze aan drivers bevat constantstroomdrivers met een breed scala aan uitgangen, evenals drivers en componenten voor dim- en niet-dimtoepassingen. Wij bieden LED drivers aan van topmerken zoals: Phihong, Recom, Mean Well, MagTech en LUXdrive. Zie hieronder voor meer informatie over het begrijpen van LED-stuurprogramma’s .

Functionaliteit van LED-stuurprogramma’s uitgelegd

LED Driver BuckPuck BedradingsschemaHet gebruik van een LED-driver is cruciaal om schade aan uw LED(‘s) te voorkomen. De voorwaartse spanning van LED’s verandert met hun temperatuur; naarmate de temperatuur stijgt, neemt de voorwaartse spanning af, waardoor de LED meer stroom trekt. De diode zal steeds heter worden en meer stroom trekken totdat hij zichzelf opbrandt, dit proces wordt ‘Thermal Runaway’ genoemd. Het gebruik van een LED-driver met constante stroomsterkte voorkomt thermische wegloop door de veranderingen in de voorwaartse spanning te compenseren, terwijl de LED(‘s) een constante stroom wordt gereguleerd en geleverd.

Spanningsingang:

Onze selectie van LED-drivers kan over het algemeen worden onderverdeeld in twee verschillende categorieën: AC- of DC-ingang. AC-ingangs- of ‘off-line’-drivers nemen 110Vac – 277Vac, terwijl DC-ingangsdrivers meestal tussen 3Vdc – 32Vdc accepteren. In de meeste gevallen wordt het gebruik van een driver met een laagspannings-DC-ingang aanbevolen. Zelfs als uw ingang hoogspanningswisselstroom is, zijn DC-stuurprogramma’s met een lager voltage ideaal omdat ze zeer efficiënt en betrouwbaar zijn. Ze hebben ook meer opties wat betreft dimmen en uitgangsstroom. Houd er rekening mee dat het gebruik van een laagspanningsingangsdriver met hoogspanningswisselstroomingang een extra schakelende voeding vereist .

Constante stroomuitgang:

Al onze LED-drivers leveren een constante stroomuitgang, maar het is aan jou om de LED-specificaties te begrijpen en het juiste niveau van stroomuitvoer voor de respectievelijke LED te kiezen. Veelvoorkomende uitgangsstromen voor onze drivers zijn: 350mA, 500mA, 700mA, 1000mA, 1400mA en 2100mA. Op al onze LED-pagina’s vindt u minimale en maximale aandrijfstromen. Dit maakt het eenvoudig om een ​​driver te selecteren met een veilige output voor de LED die je kiest.

LED-stuurprogramma’s dimmen BuckPuck dimschema

Zowel AC- als DC-ingang LED-drivers kunnen dimopties hebben, waarbij 0-10V de meest voorkomende is. DC-ingangsstuurprogramma’s hebben de neiging om meer lineair te dimmen, hebben minder problemen met flikkering en bieden een grotere verscheidenheid aan opties. We zien echter geweldige resultaten met de nieuwe ELV-dimmende AC-ingang Magtech-stuurprogramma’s. Deze drivers werken met trailing edge ELV-dimmers die geen externe 10Vdc-bron nodig hebben.

Complete gids voor het begrijpen en kiezen van een LED-stuurprogramma

Bij het kiezen van de juiste LED driver moet u eerst weten wat u zoekt. Het is net als het vinden van het juiste gereedschap voor de klus, je moet weten waar je mee werkt en wat je nodig hebt in een gereedschap (driver). Er zijn altijd veel overwegingen en vragen, zoals: Hoeveel LED’s kan ik gebruiken? En, wat heb ik nodig voor stroom? Om het selectieproces voor LED-stuurprogramma’s gemakkelijker te maken, hebben we een uitgebreide gids gepubliceerd over: LED-stuurprogramma’s begrijpen en de juiste kiezen .